Gezondheids onderwerpen

Binnen WTC Amsterdam zetten we ons in voor gezondheids- en welzijnseducatie voor iedereen die in ons gebouw werkt. Werknemers hebben toegang tot de Wellness-bibliotheek in de lobby, voor educatief materiaal over verschillende gezondheidsonderwerpen. Bekijk de onderstaande links voor meer informatie over andere gezondheidsonderwerpen:

 

Waterkwaliteit

Waternet is het waterbedrijf voor Amsterdam en omstreken. Het kraanwater in Amsterdam is van de hoogste kwaliteit en wordt dagelijks gecontroleerd. Klik hier voor een vergelijking van het drinkwater met de wettelijke eisen.

 

Verlichting

Een klein beetje kunstlicht verstoort volgens diverse onderzoeken het slaap-waakritme van de mens. Een donkere slaapkamer is dus belangrijk voor een goede nachtrust. Meer informatie kunt u vinden op de volgende websites:

Sleep.org

Arup.com

Sleepfoundation.org

 

Mentale gezondheid:

Mentale gezondheid is gezondheid van je geest. Als je aan gezondheid denkt, denk je al snel aan je lijf, aan je conditie, je fysieke gezondheid. Als je je fitter wil zijn ga je meer bewegen, vroeger naar bed, stoppen met roken en gezonder eten. Maar wist je dat de verzorging van je geest net zo belangrijk is? Als je namelijk niet alleen lekker in je vel, maar ook lekker in je hoofd zit, functioneer je beter, sta je positiever in het leven, heb je minder last van stress en kun je problemen beter de baas zijn (bron: ggd).

Algemene informatie gezondheid en welzijn

National Alliance on Mental Illness

Working Well

Workplace mental

 

Suggesties voor ondersteuning van gezondheid en welzijn:

From Evidence to Practice: Workplace Wellness that Works

Urban green spaces and health

 

Overheid en instellingen

GGZ

Mindfulbizz

Rijksoverheid

Zelfmoordpreventie

Trimbos Instituut

Volksgezondheidszorg