Duurzaamheid

Met onze groene initiatieven en ons duurzame gebouw dat WELL Gold en BREEAM In-Use Very Good gecertificeerd is, zijn we iedere dag bezig met duurzaamheid. Een cruciaal onderwerp op de werkvloer. Wat dit voor jou betekent? Veel aandacht voor duurzame service, kwaliteitsverbetering en gebruikersbeleving. Zo zorgen we ervoor dat jouw werkplek zo gezond en groen mogelijk is.

Bewezen duurzaam

BREEAM certificering

BREEAM is de methode om de duurzaamheidprestatie van gebouwen te beoordelen, bepalen en certificeren. Met veel aandacht voor duurzame service, kwaliteitsverbetering en gebruikersbeleving.

Voorbeelden van groene initiatieven, meegenomen in ons BREEAM-certificaat, zijn: bewegingssensoren voor licht en klimaat, verschillende duurzaamheidspilots en een uitgebreid recyclingprogramma. We hebben uitsluitend Ecolabel & Cradle2Cradle gecertificeerde schoonmaakproducten, een duurzaam Beheer & Onderhoud contract met de maincontractor inclusief meetbare KPI’s, data gedreven onderhoud voor afname in storingen, klimaatklachten, energiegebruik en correctieve onderhoudskosten.

Bekijk onze certificaten
Hoge standaard

Verduurzaming

Vijftig maatregelen hebben de afgelopen jaren tot veel energiebesparing geleid. Alle verlichting in de kantoren is vervangen door ledverlichting. Alle torens zijn gasloos gemaakt en WTC doet al jaren mee aan allerlei pilots voor verduurzaming. Waaronder een pilot voor windmolens op het dak.

Tower Ten is gestript, opnieuw ontwikkeld en verduurzaamd. Een gasmotor op het dak en cv-ketels zijn vorig jaar vervangen door andere installaties, stadsverwarmingsaansluitingen uitgebreid en aansluitingen met meerdere functies opgevangen. Sinds september vorig jaar is het hele WTC gasloos.

 

Ontdek ons volledig gasloze gebouw
“Onder druk wordt alles vloeibaar: we krijgen dingen snel geregeld. We zijn gestart met een masterplan voor energie, voor de komende tien tot vijftien jaar. Wij hebben ambitieuze duurzaamheidsambities en willen deze ook bereiken.”

Frank Folkers

Technical & Facility Director

WTC Amsterdam Tower Ten
Al 15 jaar bezig met duurzaamheid

Green action plan

De verduurzaming van vastgoed staat hoog op de agenda. Het World Trade Center Amsterdam heeft 15 jaar geleden een ‘green action plan’ opgezet. We hebben onszelf ten doel gesteld om de CO2-uitstoot met 25% te verlagen. Hiervoor zetten we onder andere The Real Impact Project in: onze toolkit voor vastgoedverduurzaming.

Bekijk onze duurzaamheidsdoelstellingen
Kom je de sfeer proeven? Ontdek ons gebouw
Vraag een rondleiding aan