New art

Je kunt de exposities van Debby van Adrichem en Natasja Alers nu bewonderen in WTC Amsterdam. 

Faces Unknown

Met haar serie “Faces Unknown” zoekt Debby van Adrichem naar de spanning tussen het menselijke en het abstracte. Om haar kunst te creëren, begint ze met het observeren van bestaande gezichten en
ontbindt ze tot er pure menselijkheid overblijft, ongeacht geslacht, afkomst en cultureel gevormde verschijningen.

Haar werk staat open voor eigen interpretatie, van de gevoelens die je krijgt van een gezicht tot de verhalen die in je hoofd worden opgeroepen.

Ontdek hier meer over Debby van Adrichem

Natasja Alers

Beeldend kunstenaar Natasja Alers (Den Haag, 1987) studeerde af aan de Gerrit Rietveld Academie op het gebied van keramiek in Amsterdam.

Alers maakt afgietsels van menselijke lichaamsdelen en construeert deze tot nieuwe sculpturen, vazen, reliëfs, zitobjecten en installaties. Deze kunstwerken gaan vaak in op onderliggende sociale kwesties of ongelijkheden in de manier waarop vrouwen worden behandeld. Alers is een van de jonge vrouwelijke kunstenaars die uit de schaduw van de door mannen gedomineerde geschiedenis treedt en een leidende rol speelt in de hedendaagse kunst. Ze is net (2023) genomineerd voor de Nederlandse keramiekprijs met uitzonderlijke kwaliteit.

Haar werk wint snel aan aandacht en was eerder te zien bij Kunstmuseum Den Haag, Design Museum Den Bosch, PAN Amsterdam, Art Zuid, Collectible Art Fair, Enter Art Fair en vele andere. Haar werk wordt gepresenteerd op buitenlandse tentoonstellingen in steden als Antwerpen, Berlijn, Brussel en Kopenhagen en in verschillende belangrijke kunstcollecties.

Natasja Alers en haar werk verschijnen regelmatig uitgebreid in de media. Van Nationale TV (Avro Tros), nationale radio (o.a. NPO Radio 4 Op Het Oog van Morgen, Vroege Vogels NPO1 BNN/VARA, Q-music Radio), en landelijke kranten als Trouw, Volkskrant, en een paginagroot artikel in het AD ( maart 2022). Een van haar werken werd ook gekozen in de Nationale Kunstkalender 2023. Toonaangevend interieur magazine ”Residence” had een paginagroot interview met Alers en foto’s van haar werk (feb 2022).

Alers organiseert ook muziek-/kunstfestival Grauzone en stelde tentoonstellingen samen met kunstenaars als Johan Tahon, Susanna Inglada, Theis Wendt en Filip Vervaet.

Margriet Schavemaker, directeur Amsterdam Museum zei tijdens de NPO Avro/Tros TV uitzending (2021) voor de Art Zuid tentoonstelling in Amsterdam: ”Een van mijn favoriete beelden op Art Zuid is Breast Party XL van Natasja Alers. Voor Natasja is de toekomst vrouwelijk”

Ontdek hier meer over Natasja Alers
Terug naar nieuws & events