Verbeterde veiligheid: het nieuwe meldkamerproject

Een groot, luxe kantoorpand op de Zuidas in Amsterdam veilig houden brengt uitdagingen met zich mee. Om de veiligheid van bezoekers en huurders te blijven garanderen is de meldkamer van World Trade Centers Association (WTCA) vorig jaar vernieuwd, verbeterd en volledig verbouwd. Hendrik Jan Lukkien is key accountant en projectmanager bij de uitvoerder daarvan: EAL. “Het is uniek dat we een gehele beveiligingsloge mochten verbouwen.”

EAL is leverancier van Security Management, Mobile Data Communication en Voice Logging systemen en regelt al twee jaar de beveiliging van WTC Amsterdam. “We ontzorgen, denken mee en zijn onderdeel van het hele beveiligingsproces”, vertelt Hendrik Jan.

Eén van de beveiligingsvraagstukken waar EAL zich afgelopen jaar mee bezig heeft gehouden is de meldkamer. Het WTC is op werkdagen tussen half 7 ’s morgens en 8 uur ’s avonds voor iedereen toegankelijk. Om de veiligheid van de bezoekers te waarborgen worden de publiekelijk toegankelijke delen van het gebouw vanuit de beveiligingsloge van het WTC gemonitord.

Het beveiligingsteam is 24/7 aanwezig om bezoekers te informeren, registreren en controleren. “Zij zorgen voor een veilige en efficiënte werkomgeving. De beveiligers werken bij toerbeurt als meldkamercentralist of als surveillant. Vanuit de nieuwe meldkamer worden de surveillanten door de meldkamercentralist over de portofoon aangestuurd.”

Er zijn veel verbeteringen doorgevoerd in de beveiligingsloge. “Zo waren er eerst bijvoorbeeld allemaal verschillende soorten schermen. Wij wilden voor een betere efficiëntie en samenhang zorgen. In samenspraak en samenwerking met CREON hebben we een flexibele en schaalbare security oplossing geleverd. CREON leverde twee SPLIT werkplekken, een maatwerk tussenkast voorzien van ingebouwde apparatuur, pendelarmaturen waarmee de werkplekken worden uitgelicht en een videowall waarop de beelden van de beveiligingscamera’s worden getoond.”

“De zit-sta bureaus zijn ieder voorzien van twee grote beeldschermen die onafhankelijk van het werkblad in hoogte én diepte versteld kunnen worden. Hierdoor zijn de werkplekken geheel naar de individuele wensen van de centralist aan te passen. Een kleine aanpassing, maar wel een met grote gevolgen voor de mensen die in de meldkamer werken. Het verbeteren en verbouwen van de meldkamer is een lang en intensief project geweest, maar uiteindelijk is het een heel geslaagde en veilige meldkamer geworden. Centralisten blij, wij blij.”

Terug naar nieuws & events