Samen tegen energieverspilling tijdens Nacht van de Nacht

Wist je dat Nederland een van de meest verlichte landen ter wereld is? Overbodige verlichting veroorzaakt lichtvervuiling en energieverspilling en tast het natuurlijke ritme van mens en dier aan. Om het onnodige gebruik van verlichting en elektriciteit na kantoortijd te verminderen, doet WTC Amsterdam mee aan Nacht van de Nacht op 28 oktober en sluiten we ons aan bij het Green Business Club initiatief ‘Zuidas doe(t) het licht uit!’ Doe je mee?

Bij WTC Amsterdam begrijpen we de impact van overmatig elektriciteitsgebruik. Daarom nemen we jaarlijks deel aan Nacht van de Nacht’ en Earth Hour, twee nationale evenementen die aandacht vragen voor onnodige energieverspilling. Op deze momenten schakelen we alle niet-essentiële verlichting uit om ons steentje bij te dragen aan een duurzamere wereld.

Ondanks deze inspanningen, brandt er nog steeds verlichting op sommige kantoren. De reden hiervoor is niet alleen dat sommige collega’s nog aan het werk zijn, maar ook dat verlichting vaak aan blijft nadat kantoren zijn verlaten. Dit is niet alleen duur, zeker gezien de huidige energieprijzen, maar ook onnodig. Daarom sluiten we ons aan bij ‘Zuidas doe(t) het licht uit!’, een intitiatief van de Green Business Club Zuidas om samen overbodige energieverspilling en lichtvervuiling te bestrijden.

Sluit je je aan? Aanmelden kan via deze link.

Terug naar nieuws & events