Pop-up restaurant Warmoes x WTC x Dynamo
Donderdag 7 december
17:30 - 20:30 uur

Kom met je collega’s, partner of vrienden dineren in dit unieke pop-up restaurant van ROC Amsterdam en lever een positieve bijdrage aan een groep kwetsbare buurtbewoners tussen de 70 en 85 jaar. Het wordt een mooie avond in deze donkere dagen voor Kerst. Maak social impact!

Jong culinair talent

De studenten van restaurant Warmoes staan aan de start van hun culinaire carrière. Zij volgen de opleiding tot zelfstandig werkend kok of gastheer/gastvrouw. Op school worden zij opgeleid volgens de traditionele Franse basis maar ze maken ook kennis met de hedendaagse trends die Amsterdam te bieden heeft. Regelmatig nodigen zij gastchefs uit die werken in sterrenrestaurants of gespecialiseerd zijn in een wereldkeuken. Samen met de studenten verzorgen zij dan prachtige diners waar veel wordt geleerd. Verder staat duurzaamheid hoog in het vaandel, zo werken de studenten met groenten uit de stad en serveren zij uitsluitend wijnen van Nederlandse bodem.

Veel van de studenten dromen om aan de slag te gaan in een sterrenrestaurant, sommelier te worden of misschien wel zelf een zaak op te starten. ROC Amsterdam biedt voor al deze studenten een springplank zodat zij hun droom kunnen najagen.

Lees meer over Warmoes

Hoe maak jij sociale impact deze avond?

De Socialclub nodigt via Dynamo 50 buurtbewoners uit. Aan iedere tafel neemt een oudere plaats. Voor deze kwetsbare ouderen is een uitje zoals dit echt een cadeautje! Het kan verrassend leuk zijn om tijdens het diner heel oprecht en ‘down to earth’ gesprekken te voeren met onbekende mensen.

Daarnaast wordt steeds vaker in arbeidsvoorwaarden opgenomen dat werknemers een x-aantal uren ‘vrijwilligersactiviteiten’ mogen uitvoeren. Gastheer/vrouw zijn tijdens deze avond kan hier invulling aan geven. Voor collega’s die in groepsverband dit gastheerschap verzorgen is dit een kans om elkaar beter te leren kennen in een unieke situatie uit je comfortzone – een vorm van teamontwikkeling dus.

Bovendien is het ook een manier om je als bedrijf te profileren voor potentiële klanten en werknemers die sociale impact belangrijk vinden.

Schrijf je in

Entertainment

De muziek tijdens deze avond wordt verzorgd door jazz trio Sunshine’s Got The Blues — Bahghi. Ook zal de Kerstman een speciaal bezoek aan ons komen brengen en cadeautjes uitdelen.

Meer over Sunshine's Got The Blues

RESTAURANT WARMOES

De naam Warmoes verwijst naar een andere benaming voor snijbiet; een groente die vroeger veel werd geteeld. Maar Warmoes verwijst ook naar warmoezeniers: de boeren uit de omgeving van Amsterdam. Zij kweekten groenten en fruit en verkochten deze aan de stedelingen. Via de Warmoesstraat brachten de boeren hun producten naar de vele markten in de stad. Met dit verleden in het achterhoofd laat Warmoes zich inspireren door de plant-based toekomst. Bij de gerechten spelen de groenten namelijk de hoofdrol! Het doel van Warmoes is om te werken met 80% plantaardige producten en 20% vlees/vis, waarbij ze verspillingsvrij proberen te werken door zo veel mogelijk van een product te gebruiken. Voor een positieve invloed op onze omgeving maken zij hoofdzakelijk gebruik van seizoensgebonden producten, waar mogelijk regionaal of lokaal geproduceerd. Door de basistechnieken horende bij de opleidingen van Culinair en Gastheerschap te combineren met bovenstaande principes wil Warmoes iedereen inspireren en worden de studenten klaargestoomd voor een duurzame toekomst.

Lees hier meer over Restaurant Warmoes.

 

Dynamo “Go SOCIAL Make IMPACT”

Met Social Impact (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) wil Dynamo de mogelijkheden vergroten om nog meer kwetsbare buurtbewoners mee te laten doen aan de samenleving. Dynamo streeft ernaar de kloof te verkleinen tussen de buurt en het bedrijfsleven. Dit doen zij door samenwerkingen aan te gaan met organisaties als Socialclub WTC Amsterdam.

Lees hier meer over Dynamo Amsterdam.

 

Green Business Club Zuidas

De Socialclub organiseert dit initiatief in samenwerking met Green Business Club Zuidas (GBC Zuidas). De GBC Zuidas verbindt samen met participanten zoals Dynamo Amsterdam verschillende gemeenschappen rondom de Zuidas. Zo brengen zij werknemers en bedrijven in contact met bewoners van stadsdeel Zuid om positieve impact te maken’.

Lees hier meer over de GBC Zuidas.

Menu

 Viergangendiner, incl. aperitief en wijnarrangement: €40,00 p.p.

Amuse
Rode biet – geitenkaas uit het Amsterdams bos – appel

Aperitief: Hophout thee (mousserende thee, alcoholvrij) of Dame van Holset (mousserende wijn)

X

Voorgerecht

Rouleau van prei en nori – Nederlandse soja saus – kruidenmayonaise

Wijn: Wijndomein En Passant – Souvingier Gris (Zeeuwse witte wijn)

X

Tussengerecht

Soep van pompoen – creme fraiche – pompoenpitten – rucola pesto

Wijndomein En Passant – Souvingier Gris (Zeeuwse witte wijn)

X

Hoofdgerecht

Geroosterde knolselderij – krokante aardappel – stoofvlees met piccalilly

Wijn: Betuws wijndomein – LingeRood Cuvée Barrique

X

Dessert

Stoofpeer met chocolade mouse van chocolatemakers (Co2 neutrale chocola)

Terug naar nieuws & events