New art

Het indrukwekkende werk van Magda Zimmerman en Kees Elffers is van 1 juli tot en met 27 september  2023 te bewonderen in WTC Amsterdam.

Magda Zimmerman

Na haar danscarrière maakte Magda de overstap naar beeldende kunst en in 1996 studeerde ze af aan de Rietveld Academie. Sindsdien werkt Magda als zelfstandig kunstenaar in haar prachtige atelier in Amsterdam Oost. Daar werkt ze aan opdrachten over de hele wereld en ontwikkelt ze haar vrije kunst. En twee keer per week is er ruimte voor veel plezier tijdens de schilderlessen waarin Magda cursisten begeleidt bij het ontwikkelen van hun eigen schilderkunst.

Magda’s schilderijen ontstaan langzaam. Laag over laag bouwt ze op. Ze kan de technieken van de oude en moderne meesters toepassen maar de handeling van het schilderen zelf blijft haar verbazen. Ze schildert graag met olieverf. Oneindig kleuren mengen, een rommelige boel maken, zachtjes uitvlakken. Wat onuitgesproken blijft, vindt zijn weg op het doek. Stil, kwetsbaar, liefdevol, beschermend.

Op dit moment werkt Magda aan een speciale serie ‘On the Path’.
Het is een vertaling van haar lange wandelingen in de natuur. De stilte, de eindeloze ruimte, de prachtige kleuren en vormen, de energie van de elementen, het onverwachte en nog veel meer. Het maakt een diepe indruk op haar en versterkt haar overtuiging dat we één zijn met de natuur, maar er ook ver van zijn afgedwaald.
De schilderijen zijn een boodschap om meer contact te maken met ons innerlijke zelf en de omgeving om ons heen. Om ons meer bewust te worden van de schade die we aanrichten door eindeloos te graaien en te exploiteren en zo onze natuurlijke omgeving te vernietigen.

De energie van de schilderijen nodigt je uit om het landschap te betreden en ook om de reis naar binnen te maken en rust en stilte te ervaren in je eigen innerlijke landschap.

In haar portretten kruipt Magda dicht op de huid en probeert ze de gelijkenis van de persoon vast te leggen. Karakter en uiterlijk spelen hierbij een grote rol. Maar de ruimte en sfeer die de persoon omhullen zijn net zo belangrijk. Het totaalbeeld toont de stille verbinding van de innerlijke wereld en de manifestatie van de persoon in de uiterlijke wereld.

Ontdek hier meer over Magda Zimmerman

Kees Elffers

Kees Elffers gebruikt bij voorkeur ruwe materialen voor zijn beelden, zoals metaal, steen, hout en zand. Hij onderzoekt vaak de interactie van deze beelden met bomen en struiken, zodat zijn beelden goed in een tuin passen.

Hij gebruikt verschillende thema’s, ontsnappen uit gevangenschap is er een van, een metalen kooi waaruit iets is ontsnapt is hier te zien (“Great Escape”).

Zoals elke kunstenaar is hij geobsedeerd door (gebrek aan) geld, dus op deze tentoonstelling laat hij ook een aantal sculpturen zien met de titels: “Money comes and goes”, “Swimming in money” en “Better safe than sorry”.

Door de jaren heen heeft hij veel sculpturen gemaakt waarin hij probeert configuraties te maken met verschillende (half)ronde vormen. De ruimte ertussen speelt ook een rol.

Ontdek hier meer over Kees Elffers
Terug naar nieuws & events