New art

Het indrukwekkende werk van Karin van de Walle en Hetty van der Linden is binnenkort te bewonderen in WTC Amsterdam.

Karin van de Walle

Karin van de Walle is een keramisch kunstenaar die met haar unieke werkwijze een geheel eigen beeldtaal heeft ontwikkeld. Ze voegt eclectische elementen samen en zoekt ze voortdurend de grenzen op van wat mogelijk is.

Karin haalt haar inspiratie voornamelijk uit kunstenaars die zich buiten de gangbare kunststromingen hebben gewaagd. Haar sculpturen, samengesteld uit materialen als keramiek, porselein, gietmarmer en soms brons, weerspiegelen haar eigenzinnige stijl en onbegrensde creativiteit. Ze stralen extravagantie, humor en een gevoel van voortdurende beweging uit. Karin werkt altijd uit thema’s, welke regelmatig terugkeren in de vorm van AnimalGirls, SpaceAngels, ShowGirls, TraditionalGirls en RecycleGirls.

Ontdek hier meer over Karin van de Walle

Hetty van der Linden

Hetty van der Linden is founder van Paint a Future, waarmee ze over de hele wereld schildert met kinderen in achterstandsituaties. Ze moedigt kinderen aan om hun dromen te schilderen, en zich voor te stellen dat de schilderskwast een toverstok is waarmee ze hun dromen tot leven kunnen brengen.

Gerenommeerde kunstenaars van over de hele wereld laten zich inspireren door deze kindertekeningen en verwerken deze in hun eigen schilderijen. De resulterende kunstwerken worden verkocht, en de met de opbrengst worden de dromen van deze kinderen waargemaakt.

Ontdek hier meer over Hetty van der Linden
Terug naar nieuws & events