New art

Het indrukwekkende werk van Eliza de Geus en Esther de Jong is van 1 mei tot en met 30 juni 2023 te bewonderen in WTC Amsterdam.

eliza de geus

Utopia

Met haar serie ‘Utopia’ wil Eliza de kijker verbinden met zijn eigen utopische gevoel. Ze laat ons betoverende beelden zien van buitenaardse plaatsen, ge├»nspireerd door de grootsheid en elegantie van de natuur. Door levendige kleuren, lichtreflecties en kleine onverwachte details krijgen de werken van Eliza een ongewoon karakter, waardoor de kijker wordt aangemoedigd om het alledaagse te verlaten en ruimte te geven aan verbeelding. Haar werken geven je een ervaring van verwondering, contemplatie en verbeelding.

Ontdek hier meer over Eliza de Geus

De versmelting van tegenstellingen

Het werk van Esther de Jong kenmerkt zich door ronde, stevige vormen waardoor haar beelden over het algemeen een ingetogen en monumentaal karakter krijgen. Esther onderzoekt met haar beelden de tegenstellingen van onschuld versus weerbaarheid en waarheid versus identiteit. Haar nauwkeurige observatie en verfijnde stilering zijn kenmerkend voor haar werk. De beelden van Esther kunnen tegelijkertijd broos en krachtig zijn, jeugdig en doorleefd, onschuldig en weerbaar. Kom langs en bewonder haar introverte, maar krachtige beelden.

Ontdek hier meer over Esther de Jong
Terug naar nieuws & events