Workshop Neon Songs van artiest Mariah Blue
Woensdag 6 december
18:00-19:15 uur

We nodigen je uit voor een presentatie en demonstratie van de kunstinstallatie Neon Songs in De Thomas, door kunstenares Mariah Blue zelf. Neon Songs is een interactieve kunstinstallatie waarin geluid, communicatie en performance centraal staan, opgevat als een experimenteel telecommunicatienetwerk. Het is een installatie die ons doet nadenken over ons huidige groeimodel en onze verbinding met technologie op een duurzamere manier doet heroverwegen. Neon Songs wordt mogelijk gemaakt door steun van Mondriaan Fonds, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Amarte Fonds, Gemeente Zuid, AFK en De Thomas.

Over Mariah Blue

Als multidisciplinair kunstenaar onderzoekt Mariah Blue’s praktijk thema’s rond technologie die variëren van aardewerk uit het stenen tijdperk tot machine learning-algoritmen. Ze werkt op het gebied van performance, nieuwe media, geluid en vaak in samenwerking met andere artiesten. Blue behaalde haar bachelordiploma aan de Gerrit Rietveld Academie in 2009 en MFA aan het Sandberg instituut in 2019. Ze werkt zowel in Nederland als internationaal.

Over De Thomas

De Thomas bevindt zich op een unieke locatie in Amsterdam-Zuid, een plek voor reflectie en verdieping van je gedachten. Programma’s bij De Thomas zijn erop gericht cultuur, betekenis en samenleving met elkaar te verbinden en tegelijkertijd een genuanceerd perspectief te bieden op het gesprek van de dag.

Je vindt De Thomas aan de Prinses Irenestraat 36, een paar minuten lopen van het WTC.

Bekijk de website
Terug naar nieuws & events