Duurzame donderdag

Walk and talk (12.00-14.00u)

We hebben 17 maart uitgeroepen tot Duurzame Donderdag. Speciaal voor jullie hebben we een reeks events georganiseerd om jou en jouw bedrijf te helpen het milieu te beschermen.

Hoogtepunt van de dag is de ‘walk and talk’ lunch tussen 12-14u. De bijeenkomst zal plaatsvinden in Lobby H/I, waar je meer te weten komt over duurzame chocolade, plastic soep en wat WTC doet om de ecologische voetafdruk te verkleinen. Tijd voor een grote schoonmaak!

 

Walk and talk

Bezorgd over plasticvervuiling? Constance Steenkamp-Faaij van de gemeente Amsterdam vertelt je er alles over. De gemeente Amsterdam is op 20 juni 2019 als eerste stad ter wereld toegetreden tot het Plastic Smart Cities-initiatief van het WNF. Amsterdam ontwikkelde een actieplan en deelt de voortgang hiervan in hun duurzaamheidsrapportage. Ook werkt de gemeente en te werken aan het ambitieuze doel van Geen Plastic in de Natuur in 2030.

Hannah Bos van CBRE zal ook aanwezig zijn om te vertellen over alle maatregelen die we nemen om ervoor te zorgen dat WTC zo groen mogelijk is. Bij WTC Amsterdam verweven we duurzaamheid in alles wat we doen. Onze gebouwen zijn BREEAM gecertificeerd. We streven ernaar voorop te lopen in duurzaamheid en technologie met een sterke focus op service, kwaliteitsverbetering en gebruikerservaring. We hebben ook de mogelijkheid om onze kantoren verder aan te passen aan de toekomstige vraag van gebruikers.

Als je jouw groene doelstellingen wil kwantificeren, zal Philipp Pattberg van de VU een update geven over de duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN – en uitleggen wat de werkelijke impact is van korter douchen of minder koffiedrinken. En hoe zit het met de impact van de Russische oorlog op de duurzaamheidsdoelen?

Vol van smaak, vol van verhalen!

Chocolatemakers zullen deze dag ook aansluiten. Je kunt de oprichters van deze duurzame chocolade alles vragen over wat er nodig is om een winstgevend bedrijf te runnen en tegelijkertijd trouw te blijven aan je idealen. En ja, er zal chocolade zijn om te proeven en te kopen!

Je kunt ook de heerlijke Orangecello proeven en kopen van Dik en Schil, het circulaire drankenbedrijf dat zijn drankjes maakt van sinaasappelschillen die worden opgehaald in Amsterdamse cafés.

Mobiliteit

Ben je benieuwd hoe onze elektrische deelauto’s rijden? Meld je dan aan voor de elektrische deelauto van het WTC, Amber. Er staat de hele week een auto geparkeerd bij Lobby H/I, zodat je het voertuig kunt bekijken en meer te weten kunt komen. Het enige wat je nodig hebt is de app en een geldig rijbewijs.

Daarnaast zal Hallo Zuidas aanwezig zijn om het OV-buddies-programma te promoten. OV-buddies is een project om samen met je collega’s het gebruik van het openbaar vervoer te promoten en geldprijzen te verdienen.

Als jij en je collega’s door dit alles geïnspireerd zijn geraakt, vergeet dan niet de allereerste Zuidas Duurzaamheidsaward, gelanceerd door de Green Business Club in samenwerking met Hello Zuidas en Amsterdam Zuidas.

 Gooi je afval weg!

Denk je alles te weten over het weggooien van spullen? Doe de EcoSmart ‘Smash your trash’-challenge en gooi afval in de juiste recyclebak op de Afvalmuur.

Kom je met je team langs en ga je de uitdaging aan?

Terug naar nieuws & events