Dutch Week

Wat een fantastische Dutch Week! We hopen dat jullie er net zo van hebben genoten als wij. Van het proeven van allerlei Nederlandse lekkernijen zoals stroopwafels, tot het ontdekken van de eigenzinnige Nederlandse gebruiken (en nog zoveel meer!) – Wat een groot succes was de eerste Social Week van 2023. Bekijk hieronder de aftermovie en blik terug op deze fantastische week!

Dutch Week WTC Amsterdam

Dutch Week

Wil jij de Nederlandse cultuur beter leren kennen? Zet de Dutch Week in je agenda! Van 20 tot en met 24 maart staat WTC Amsterdam helemaal in het teken van de Nederlandse cultuur, met allerlei typisch Hollandse activiteiten en lekkernijen.

Kan je niet wachten? Meld je aan voor de Socialclub nieuwsbrief via deze link en blijf op de hoogte van alle aankomende Socialclub events!

 

Het Dutch Week programma

Van 20 tot en met 24 maart geniet je elke dag van allerlei leuke activiteiten. Voor sommige onderdelen is aanmelding vereist, dus meld je op tijd aan voor de activiteiten die je niet wil missen!

Naar het programma

Maandag 20 maart

  • 10:00: geniet van versgebakken stroopwafels in WTC Toren ABC. Vergeet niet om een “Hollandse selfie” te maken met onze gigantische houten klompen bij de ingang!

Dinsdag 21 maart

  • 08:30: maak je klaar voor ‘Energy Up’, wetenschappelijk onderbouwde energizer met koptelefoon waarvan je extra energie krijgt. Deze energizer staat helemaal in het teken van samen bewegen en vooral heel veel plezier! Schrijf je in via deze link.
  • 12:00-14:00: verwen je smaakpapillen op de Dutch Food market! Proef allerlei Hollandse lekkernijen in de centrale hal van Toren ABC.
  • 12:00-16:00: pluk je eigen tulpen op de begane grond van Toren H&I. Kies je favoriete kleur en verras je vrienden en familie met een bos tulpen. Aanmelden is niet nodig. Loop gerust eens langs!

Woensdag 22 maart

  • 08:30 am: relax tijdens een mindfulness yoga flow onder leiding van Laura Elenbaas, begeleid door Nederlandse klassieke muziek. Alle niveaus zijn welkom – breng je eigen mat mee* en kom helemaal tot rust! Schrijf je in via deze link.
  • 12:00: doe mee met een yoga flow tijdens de lunchpauze in Tower Ten. Tijdens deze les stretch en beweeg je je hele lichaam, zodat je de rest van de dag ontspannen en vol energie verder kan. Alle niveaus zijn welkom! Breng je eigen mat mee* en geniet van deze heerlijke flow. Schrijf je in via deze link.
  • Vanaf 12:00: laat de innerlijke kunstenaar in je los met de Rembrandt Challenge in de centrale hal van Toren ABC! Help ons Rembrandt’s beroemde Nachtwacht te schilderen. We werken met schilderen op nummer, dus ervaring is niet vereist. Maak je geen zorgen over je zakelijke kleding: we gebruiken magic markers in plaats van verf. Schrijf je in via deze link.

*Heb je geen eigen yogamat? Geen zorgen! Er zijn 25 Socialclub yogamatten beschikbaar voor gebruik.

Donderdag 23 maart

  • 16.30 uur: kom naar de muzikale lezing ‘The Success of Dutch Dance Music’ door Erwin Steijlen in Toren ABC in het Auditorium op de begane grond. Erwin Steijlen is een succesvol componist, dichter, spreker en ondernemer met meer dan 20 jaar wereldwijde ervaring in de muziekindustrie. “Muziek is een vorm van communicatie en onderdeel van onze identiteit, ons DNA, zowel persoonlijk als zakelijk. Gebruik haar kracht en haar universele taal om mensen over de hele wereld met elkaar te verbinden.” Voor de Dutch Week van de CBRE Socialclub maakt Erwin een unieke Power of Music over de populariteit en kracht van de Nederlandse dance muziek. Nederland staat internationaal bekend om haar dance muziek. Beroemde Nederlandse DJ’s en producers, zoals Martin Garrix, Tiësto, Armin van Buuren en AfroJack, zijn razend populair en treden wereldwijd op. Waarom helpt muziek ons om te ontspannen, contact te maken met andere mensen en ons beter te laten voelen? Waarom is Dutch Dance Music zo succesvol? Wat is het businessmodel van bedrijven als Spinnin’ Records en Armada? Wat valt er van hen te leren? Hoe werkt muziek in onze hersenen en waarom bereikt deze universele taal altijd ons hart? Erwin gaat dieper in op deze vragen en nodigt je uit om samen met hem op zoek te gaan naar de antwoorden… Laat je inspireren! Schrijf je in via deze link.

Vrijdag 24 maart

  • 16:00: volg een stoomcursus over de Nederlandse cultuur onder leiding van cabaretier Philip Walktate. Philip laat je kennismaken met de eigenzinnige gewoonten van Nederlanders. Na afloop kan je je eigen ervaringen en inzichten met elkaar delen. En ook niet onbelangrijk: je krijgt een gratis Hollands biertje en een snack! Meer informatie over de locatie in het WTC volgt binnenkort. Schrijf je in via deze link.

Wat nog meer?

Tijdens Dutch Week kan je samen met collega’s verschillende typisch Nederlandse spelletjes spelen in de Socialroom. Daarnaast serveert ons restaurant ‘Changing Dishes’ elke doordeweekse dag een ander Hollands gerecht. Maak je eigen Hollandse pannenkoek en proef de klassieke stamppot! Voor wie alvast een van de stampotten zelf wil bereiden thuis, geeft de executive chef van Vermaat alvast zijn geheim prijs: “Zoete aardappel stampot met rucola en Parmezaanse kaas”, een klassiek Nederlands recept met een twist. Bekijk het recept hier.

Alle bovengenoemde activiteiten zijn gratis bij te wonen voor iedereen die in WTC Amsterdam werkt. Vergeet je niet aan te melden voor sommige activiteiten vanwege beperkte beschikbaarheid. Meld je aan om een plek te claimen en maak samen met ons een feestje van deze Dutch Week!

Tot dan!

Alle bovengenoemde activiteiten zijn gratis voor iedereen die in WTC Amsterdam werkt. Meld je aan voor de activiteiten die je niet wil missen en maak er samen met ons een fantastische Dutch Week van!

Tot dan!

Terug naar nieuws & events